Bubble Post alweer beste ondernemer

JONG TRANSPORTBEDRIJF VALT IN DE PRIJZEN AAN VOORAVOND VAN UITBREIDING

 Anthony Viaene, Benjamin Rieder en Michel De Waele wonnen met Bubble Post de publieksprijs voor Gentse ondernemer van het jaar. - Foto Wannes Nimmegeers

Anthony Viaene, Benjamin Rieder en Michel De Waele wonnen met Bubble Post de publieksprijs voor Gentse ondernemer van het jaar. - Foto Wannes Nimmegeers

Benjamin Rieder, Michel De Waele en Anthony Viaene van het Gentse transportbedrijf Bubble Post zijn dé Gentse ondernemers van 2015. Het is een extra opsteker voor het jonge bedrijf, dat op het punt staat uit te breiden. "Maandag openen we nieuwe vestigingen in vier Vlaamse steden en vanaf november gaan we ook naar Nederland", zegt Benjamin.


LAURENCE VAN EENAEME


Om de drie jaar worden prijzen uitgereikt voor Gentse ondernemers in verschillende categorieën. Gisteravond vond in de Oude Vismijn de slotavond plaats. Freek Braeckman trad op als gastheer. In de categorie 'ervaren ondernemer' waren er drie laureauten, uit wie het publiek in de Oude Vismijn gisteren per sms de Gentse ondernemer kon kiezen. Deze drie winnaars treden de komende drie jaar op als ambassadeurs van het Gentse ondernemerschap. De publieksprijs - en een totaal van 2.000 euro - ging dit jaar naar Bubble Post, het bedrijf van Benjamin Rieder, Michel De Waele en Anthony Viaene. Rieder werd eerder dit jaar ook al verkozen tot de Oost-Vlaamse jonge ondernemer van het jaar. Bubble Post is een ecologisch transportbedrijf dat zich in vijf steden bezighoudt met het leveren van goederen. "Maandag openen we nieuwe vestigingen in vier Vlaamse steden waaronder Brugge, en vanaf november gaan we ook naar Nederland", zegt Benjamin. "Een groot netwerk is belangrijk. Grote klanten hebben immers niet genoeg aan één stad."
De andere twee laureaten, Pieter Casneuf en Dirk Matheussen, kregen elk een cheque van 1.500 euro. Pieter Casneuf is de man achter Adam Software, dat software ontwikkelt voor bedrijven die zowel inzetten op 'echte' winkels als e-commerce. Dirk Matheussen vertegenwoordigde Evolar, dat software maakt voor de logistieke sector aan de hand van smart glasses (een soort bril die de medewerkers in een magazijn toont waar ze artikelen kunnen vinden).

Artisanale bakkers
Er werden ook nog een aantal andere prijzen uitgedeeld. Zo werd Maxim Sergeant (21) verkozen tot dé Gentse student-ondernemer 2015. Op zijn achttiende richtte Maxim bakkersonline.be op, een online bestelplatform voor artisanale bakkers. "Mijn missie is om de lokale handelaar te helpen om zijn lekkere, artisanale producten dichter bij de mensen te brengen door de kracht van e-commerce", zegt de goedlachse student.
Sabien Windels viel in de prijzen als de startende ondernemer van 2015 met Roof Food. "Wij willen ecologische voeding promoten bij een breed publiek, door maaltijden te leveren aan bedrijven en workshops te organiseren rond tuinieren en koken", legt Sabien uit. Sabien en haar partner doen nu nog alles zelf, van groenten kweken tot maaltijden bereiden en leveren per fiets. "Ik hoop snel meer te groeien, zodat ik personeel kan aanwerven en meer kan focussen op het ondernemen."
De lifetime achievement award ten slotte ging naar professor emeritus Marc Van Montagu (82). De professor zit momenteel in Iran, en kon dus niet zelf aanwezig zijn om zijn trofee in handen te nemen, maar hij liet wel een dankwoord afspelen op film. "Ondernemers en wetenschappers mag je niet uit elkaar halen", was zijn boodschap, die in de zaal op applaus werd onthaald.