Bubble Post: Groene start-up

BubblePostMoonenPackaging.jpg
In de logistieke dienstensector kan het duurzame alternatief nog veel terrein winnen. De Gentse start-up Bubble Post bewijst dat ook het goederenvervoer in de binnenstad duurzamer kan. Duurzamer, niet duurder.
Bubble Post neemt met een elektrische cargofiets de laatste (dure) kilometers uit handen van de vrachtauto. Dit is sneller en efficiënter, en vooral ecologisch. De ideale oplossing voor steden die worstelen met fijnstof en verkeer in het centrum.
Alle kanten op
“Klanten kunnen met ons alle kanten op”, vertelt Michel De Waele. “De een beslist op prijs, de ander zoekt een flexibele of een groene oplossing. Wij kunnen op alle drie punten even sterk zijn, net als Moonen. Hun ene klant kiest voor scherpe prijzen en ziet duurzaamheid als een bonus. De andere klant beslist juist vanuit een bewuste groene strategie om verpakkingen van hernieuwbare grondstoffen te gebruiken. We willen net als Moonen niet alleen groen bieden, maar ook groen doen. Laten zien dat we het in onze onderneming doortrekken. De t-shirts van onze chauffeurs zijn van hennepvezel, we gebruiken de Fairphone en nu ook het suikerriet papier van Moonen. Ik verwacht dat we op termijn ook logistiek voordeel uit onze samenwerking zullen halen. Dit smaakt naar meer.”