Bubble Post rijdt voor een sexier transportsector

Fietsen en elektrische bestelwagens: Bubble Post gaat heel anders tewerk dan de DHL’s van deze wereld. Het succes van het Gentse transportbedrijf is er niet minder om. De zomer is de leukste periode voor de bestellers – de Bubble Heroes – maar de volumes in de negen steden die het bedrijf nu al bedient blijven gestaag stijgen. En in september breidt Bubble Post alweer nationaal én over de grens uit.

“Bubble Post startte pas drie jaar geleden”, vertelt marketing- en communicatieverantwoordelijke Yan Ketelers. “Zelf ben ik begonnen als fietser/besteller in loondienst – als Bubble Hero dus – maar ik werd al snel regiomanager Oost-Vlaanderen voor ‘onze’ steden Gent en Sint-Niklaas. Vandaag sta ik in voor marketing en communicatie. Door onze horizontale structuur is een functietitel hier niet zo belangrijk. Tot voor kort hadden we in elke stad een regiomanager die instond voor de planning van chauffeurs en opslagruimte. We beslisten om die functie af te schaffen en de regiomanagers in te zetten in het hoofdkwartier in operationele-, marketing- en business developmentfuncties. De planners gaan nu zelfsturend te werk. Daardoor werken we efficiënter en goedkoper.”
Op negen steden staat de teller nu, en het er actieterrein blijft uitbreiden. “Sinds onze start groeien we permanent”, vervolgt Yan Ketelers. “In onze Gentse hoofdkwartier zijn we met zestien. Met de chauffeurs en de planners erbij zijn we met een zestigtal vaste medewerkers die we aanvullen met uitzendkrachten om de drukte op te vangen. Na de start in Gent zijn we 2014 uitgebreid naar Sint-Niklaas, Antwerpen, Brussel en Kortrijk. Vorige maand kwamen daar Oostende, Brugge, Leuven en Mechelen bij. Nu willen we consolideren: op operationeel vlak is interne communicatie de grootste uitdaging. Tegelijk willen we in september Hasselt erbij nemen, en vervolgens komen er ook antennes in Bergen, Charleroi, Luik en Namen. In Nederland starten we in Amsterdam en Utrecht. Het gaat hard.”
Ecosysteem
Maar zijn er niet al voldoende fietskoeriers? “Niet met totaaloplossingen”, benadrukt Yan Ketelers. “Ook niet in Nederland. We bieden een depot aan de stadsrand, waarmee we activiteiten kunnen bundelen: goederen opvangen, opslaan, sorteren en snel leveren. Ideaal om e-commerce-activiteiten of gekoeld transport vlot te ondersteunen. Onze eigen, inhouse ontwikkelde planningssoftware biedt ons veel voorsprong. Ons developersteam willen we nu minstens verdubbelen, om verder te werken aan verbeteringen. Vijfhonderd pakjes leveren op één dag kun je niet improviseren. We blijven werken aan nieuwe features voor nog meer automatisering.”
Bubble Post past prima in het Gentse ecosysteem van vaak jonge en innovatieve ondernemingen die sterk inzetten op duurzaamheid. “Klopt, Gent is vruchtbare grond om met Bubble Post te starten”, beaamt de marketingverantwoordelijke. “En er is het gunstige ondernemersklimaat. Maar ook in andere steden werkt ons concept. Klanten kiezen voor ons om de duurzaamheid én de efficiëntie, snelheid, prijs en service. In Wallonië wacht ons wel een uitdaging, maar we hebben een nieuwe salesverantwoordelijke die de markt goed kent en de weg verkent. Al onze fietsen zijn elektrisch aangedreven en bij te steile hellingen zijn onze kleinere en flexibelere Bullitts een beter alternatief dan de Trikes. We werken samen met een extern bedrijf volop aan de ideale fiets. Perfecte transportmiddelen en ideaal gelegen depots zijn dé succesfactoren. De meeste leveringen zijn same day deliveries, dus er wordt altijd snel weer plaatsgemaakt voor nieuwe leveringen.”