Bubblepost: ‘De teller staat op 117.606.831 gram minder CO2’

BubblePostAntwerpen
Antwerpen raakt zoals iedere centrumstad verstikt door het verkeer. Logistiek transport is daar deels zowel de dader als het slachtoffer van. Bubblepost brengt verademing met transport dat honderd procent file-vrij is en honderd procent CO2-neutraal.
Hoe Bubblepost dat doet, legt regio-manager Felix Vanvuchelen uit. ‘Wij werken met elektrische cargo-bikes die tot driehonderd kilo kunnen transporteren. Vanuit de rand van de stad vangen wij het vrachtverkeer op om hun goederen vervolgens de stad in te rijden op een veel snellere en CO2-neutrale manier.’  
Minder files
Bubblepost vervangt op die manier heel wat vrachtwagens en bestelwagens door een elektronische fiets. Die vrachtwagens stapelen zich vooral op tijdens de zogenaamde venstertijden. ‘Dat betekent dat je slechts binnen een bepaalde tijdsduur mag laden en lossen’, legt Felix uit. ‘Zoals op de Meir waar de leveringen voor elf uur moeten gebeuren. Het gevolg is dat alle bestelwagens tegelijkertijd aankomen en plots vast komen te zitten. Wij verhelpen dat.’ 
 
Als een fiets een bestelwagen vervangt is dat weer eentje minder die in de file staat, maar dat is niet het enige voordeel. De cargo-bikes zijn niet groter dan een normale bakfiets waardoor zij op de fietspaden mogen rijden, langs de files door. Ook mogen zij in autovrije straten inrijden en kennen de fietsen geen parkeerprobleem. Felix: ‘Daarbij kunnen wij veel meer stops maken dan een gewone vrachtwagen.’ Een cargo-bike werkt gewoonweg efficiënter.
Vaarwel CO2
En ecologischer. ‘De logistieke wereld is zich steeds meer bewust van zijn ecologische voetafdruk en wilt daar iets aan doen’, vertelt Felix. Antwerpen telt nog andere fietskoeriers maar dat zijn vooral kleine ondernemingen van personen die gewoonweg heel graag fietsen. Zij transporteren eerder kleinere pakketten. Hoewel hun strijd tegen de CO2 zeker de moeite waard is, kan een bedrijf als Bubblepost echt een groot verschil maken. Felix: ‘Op onze website kun je aan de hand van onze ‘gasmeter’ volgen hoeveel grams CO2 wij de stad besparen.’ Op het moment van dit schrijven: 117.606.831 gram.
 
Goed bezig, die Bubblepost. Maar het bedrijf is nog niet aan zijn proefstuk toe. Felix vertelt dat Bubblepost actief blijft zoeken naar nieuwe mogelijke pistes. ‘Eentje daarvan is watertransport. Op dit moment dient de scheepvaart vooral voor het transporteren van grote goederen in bulk, zoals zand. Wij willen ‘fijnmazige goederen’ in kleine containers langs het water transporteren en die aan de kade droppen. Daar pikken wij ze dan op met onze elektrische voertuigen die de stad in trekken’. Te land, ter zee en wie weet ooit in de lucht. ‘De stad continu blijven vergroenen, dat is onze missie’.