Fietskoerier komt nu ook naar Mechelen

 Eén van de Bubble Post-fietsen. SVEN VAN HAEZENDONCK

Eén van de Bubble Post-fietsen. SVEN VAN HAEZENDONCK

Bubble Post, het fietskoerierbedrijf dat opgestart werd in Gent en ook al filialen heeft in Antwerpen en Sint-Niklaas, start begin juni met een vestiging in Mechelen.
Het stadsbestuur was al een tijdje op zoek naar alternatieven voor de levering van pakjes in de autoluwe binnenstad. Nu gebeurt dat meestal met bestelwagens. En dat zal voor enkele grote webshops voorlopig zo blijven.
Maar Bubble Post, dat milieuvriendelijk pakjes levert met de fiets, opent een distributiecentrum in de Antoon Spinoystraat in Mechelen-Zuid. “Vandaar uit zullen wij voor onze klanten pakjes leveren in Mechelen-centrum en de directe omgeving”, zegt Yan Ketelers, verantwoordelijk voor marketing en communicatie.
Voorlopig start de Mechelse vestiging met twee personeelsleden. “Voor grotere pakjes beschikken we over een grotere transportfiets en over een elektrisch voertuig. Gekoeld transport is eveneens mogelijk”, legt Ketelers uit. Bubble Post was al actief in Gent, Antwerpen en Sint-Niklaas en vanaf juni is dat dus het geval in Mechelen, Leuven, Brugge en Oostende.
Sven Van Haezendonck