Gents transportbedrijf Bubble Post boomt

 Benjamin Rieder en Yan Ketelers gebruiken cargofietsen om hun pakjes af te leveren, onder andere in Sint-Niklaas. - Foto JVS

Benjamin Rieder en Yan Ketelers gebruiken cargofietsen om hun pakjes af te leveren, onder andere in Sint-Niklaas. - Foto JVS

OPRICHTER BENJAMIN RIEDER VERKOZEN TOT JONGE ONDERNEMER VAN HET JAAR
Benjamin Rieder (28), CEO van het Gentse bedrijf Bubble Post is de Oost-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar. Het ecologische transportbedrijf groeide in een dikke twee jaar tijd uit tot een bedrijf met 35 werknemers in vijf Vlaamse steden, en heeft grootse uitbreidingsplannen.
LAURENCE VAN EENAEME

Het Gentse bedrijfje werd opgestart in 2012 als Bubble Taxi, maar al snel schakelden oprichters Benjamin Rieder, Michel De Waele en Anthony Viaene over op Bubble Post, waarbij ze de leveringen van lokale handelaars op een ecologische manier op zich nemen. Bubble Post focust zich op stedelijke distributie. "We hebben depots aan de rand van de stad waar we de goederen ontvangen, bundelen en opnieuw sorteren. Die brengen we dan met ecologische transportmiddelen naar de klanten. Dat doen we met elektrische cargofietsen en elektrische bestelwagens voor de grotere cargo's", weet Yan Ketelers, communicatieverantwoordelijke van het bedrijf. In Gent levert Bubble Post bijvoorbeeld al voor RoomeR en Julie's House. Er zijn ook gesprekken met Torfs. "Torfs is vooral geïnteresseerd in het duurzame en ecologische aspect van ons bedrijf. Maar andere bedrijven doen het dan meer voor het efficiënte, snelle en flexibele. Al is de milieuvriendelijkheid voor al onze klanten mooi meegenomen", zegt Ketelers.

Zeker vijftien steden
CEO Benjamin Rieder (28) won vorige week nog de JCI Award Oost-Vlaamse Jonge Ondernemer. Hij nam het op tegen Dries Henau van Wasbar, Jakob Lorré van Seeq en Sam Baro van Planet Group. "Deze titel is natuurlijk een mooie erkenning. Niet alleen voor mij, maar voor het hele team", zegt Benjamin. "We hebben er zelf niet zo veel energie in gestoken om verkozen te worden, maar dit zal ongetwijfeld wel zorgen voor meer zichtbaarheid", blijft de jonge ondernemer bescheiden. Hij legde nochtans een indrukwekkend parcours af. In 2012 ging Bubble Post van start met enkel Benjamin, Michel en Anthony, maar inmiddels werken ze al met 35 personen in Gent, Sint-Niklaas, Antwerpen, Kortrijk en Brussel. Dit jaar zijn er ook grote uitbreidingsplannen. "In juni willen we van start gaan in Brugge, Oostende, Leuven en Mechelen", zegt Yan. "In september willen we enkele Waalse steden veroveren en tegen het einde van het jaar moet onze eerste internationale uitbreiding een feit zijn. Het is ons doel tegen 2016 actief zijn in 15 steden in België en Nederland."

Retour van pakjes
Bubble Post wil niet enkel in de ruimte uitbreiden, maar ook in de service die ze aanbieden. "Nu richten we ons enkel op bedrijven, maar in de toekomst willen we ook graag oplossingen bieden voor particulieren. Zo zijn we momenteel aan het bekijken hoe we de retour van pakjes, die mensen online bestellen, voor onze rekening kunnen nemen. Bijvoorbeeld: je koopt een paar schoenen, maar ze zijn te groot. Dan komen wij die bij jou thuis ophalen en bezorgen we die terug."