Riksja's van Bubble Post vestigen zich in Kortrijk

 Binnenkort rijden de riksja’s van Bubble Post ook in Kortrijk rond.

Binnenkort rijden de riksja’s van Bubble Post ook in Kortrijk rond.

KORTRIJK - Begin juni opent het Gentse bedrijf Bubble Post een nieuwe vestiging in Kortrijk. Van aan de Kortrijkse rand verzorgt het met riksja's en een elektrische auto snelle en milieuvriendelijke distributie in de binnenstad.
De komst van Bubble Post naar Kortrijk werd maandagavond in de gemeenteraad aangekondigd door schepen van mobiliteit Marc Lemaitre (SP.A), in een antwoord op een vraag van raadslid Carol Leleu (CD&V) over de stille leveringen in de binnenstad. Lemaitre verduidelijkte dat de stad meedoet aan initiatieven en proefprojecten om de logistiek in de stad duurzamer, veiliger en efficiënter te maken.
Zo is Kortrijk een van de partners in het proefproject PIEK2 van de Vlaamse overheid, waarbij de supermarkten Delhaize, Colruyt, Albert Heijn, Carrefour en Lidl gebruik maken van stille leveringen. Maar in dat project is de binnenstad, binnen de kleine stadsring, niet betrokken.
Wel zijn er private initiatieven die zorgen voor een snelle en milieuvriendelijke distributie in de binnenstad. Eerder dit jaar begon de Fietskoerier al met als uitvalsbasis Komma in de Lucht in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Binnenkort komt binnenkort daar Bubble Post bij. Dat Gentse bedrijf is gespecialiseerd in ‘de first and last mile delivery’. Bubble Post opent in juni haar Kortrijkse vestiging in het Business Centrum Kortrijk op de hoek van de Hoevestraat en de Stasegemsesteenweg.