Twaalf bakken bier op de fiets

 Twaalf bakken bier op de fiets

Twaalf bakken bier op de fiets

SINT-NIKLAAS - Het transportbedrijf Bubble Post laat vanaf vandaag milieuvriendelijke cargofietsen op Sint-Niklaas los. Bedoeling is goederen op een duurzame manier van de stadsrand naar de centrumstraten te brengen.
Bubble Post is een bedrijf dat goederentransport van en naar het stadscentrum verzorgt met behulp van aerodynamisch uitziende cargofietsen en elektrische voertuigen. Die alternatieve transportmethode moet een antwoord bieden op de steeds langere files, tijdsdruk en de oplopende CO2-uitstoot. De fietsen rijden al anderhalf jaar rond in Gent en sinds twee weken in Kortrijk.
Sint-Niklaas is de derde stad op rij, op korte termijn volgen ook Brussel en Antwerpen. Bubble Post startte in Gent als Bubble Taxi, maar omdat de vraag om pakketjes te leveren zo overrompelend werd, schakelden de ondernemers al snel over naar cargofietsen. "In Sint-Niklaas gaan we samenwerken met Nuvonet, het digitale handelsplatform waar ondertussen al 4300 adressen op zijn aangesloten", zegt Yan Ketelers van Bubble Post.
"Onze uitvalsbasis is een depot van 1500 vierkante meter in Industriepark West. Blijkt dat 70 procent van de goederen die een stad binnenkomen, perfect met de fiets kunnen worden afgeleverd. De overige 30 procent kunnen we met een van onze elektrische auto's tot op de bestemming krijgen."