Vrachtfiets belevert Kiala-afhaalpunten in Gent

De online orders bestemd voor de Kiala-afhaalpunten in het stadscentrum van Gent worden sinds kort beleverd door een vrachtfiets. De fietsen hebben een laadcapaciteit van meer dan een kubieke meter en zijn volgens Kiala uitermate geschikt voor het afleveren van pakjes in de historische binnenstad van Gent.

De milieuvriendelijke vrachtfietsen worden ingezet door het bedrijf Bubble Post uit Gent, waar Kiala een overeenkomst mee heeft gesloten. De samenwerking werd bekend gemaakt toen Kiala onlangs in het centrum van Gent haar 2.400ste ophaalpunt in de Benelux opende.
Vrachtfiets is wendbaar
In Gent leveren de vrachtfietsen van Bubble Post de pakjes aan de tien Kiala-punten in het stadscentrum. De fietsen hebben een laadcapaciteit van meer dan een kubieke meter. Door hun omvang en wendbaarheid zijn ze volgens Kiala, onderdeel van het UPS-concern, ook ideaal voor de smalle Gentse straten.
Pakketten gebundeld leveren
Naast de inzet van vrachtfietsen heeft Kiala ook zelf sinds kort een model van ‘duurzame leveringen’ aan de klant. Dat houdt in dat pakketten worden gebundeld waardoor er meer worden afgeleverd bij de eerste aanbieding, wat weer zorgt voor een lagere carbon footprint.
Achtduizend ophaalpunten in Europa
Op dit moment biedt het Europese netwerk van Kiala, met 2.400 ophaalpunten in de Benelux, meer dan achtduizend ophaalpunten aan in vijf Europese e-commerce markten (België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en Spanje).
UPS nam Kiala februari vorig jaar over. Sindsdien werd het model ingevoerd als UPS Access PointTM in het Verenigd Koninkrijk en als UPS Paket Shop in Duitsland. Dat brengt het netwerk op meer dan 11.000 ophaalpunten in zeven Europese markten. In Nederland heeft Kiala 670 afhaalpunten en 870 zogeheten Click&Collect Points.
door BAS DIJKHUIZEN 21 nov 2013