Nieuwe cargofiets moet Bubble Post vleugels geven

Bubble Post Mattias Yan
Een jaar lang elke maand 15 procent groeien, dat vraagt wat van het jonge, Gentse, logistieke bedrijf Bubble Post. Splinternieuwe geavanceerde elektrische cargofietsen bijvoorbeeld. En vanaf juli versterking van het management met een 'grote naam'.

Apetrots zijn de jongens van Bubble Post op hun nieuwste aanwinst die staat te pronken in hun magazijn aan de Brusselse Havenlaan. Tussen pakjes van Vente-Exclusive en palletten met daarop bestemmingen als Press Shop, Superette Gatsby en Magic Depot staat de elektrische cargofiets Tortuga XL: in wezen niets meer dan een bak op vier wielen, met ervoor een fiets gemonteerd. Maar in de praktijk een grondig uitgedacht concept op maat van een snelgroeiend, ecologisch, logistiek bedrijf.
'Officieel is het zelfs geen fiets', legt Yan Ketelers, de communicatiemanager van Bubble Post uit. 'De pedalen drijven geen ketting aan, maar een generator die zijn elektriciteit doorgeeft aan de twee batterijen die op de assen onder de cargobak zitten. Op die assen zit ook de aandrijving waardoor het voorste deel wordt geduwd.'
De Tortuga XL komt tegemoet aan de vraag van Bubble Post naar grotere cargofietsen, die per rit meer lading konden vervoeren. De fiets is tegelijk comfortabeler gemaakt voor de koerier. De logistieke Gentse start-up, die de dure 'first & last mile' van e-commercedistributie in steden op een ecologische en goedkopere manier wil overbruggen, heeft er veertig van besteld. Een tiental zijn al geleverd. Enkele hebben de voorbije dagen in Brussel proefgedraaid, 'tot grote tevredenheid van de Bubble Heroes', zoals Bubble Post zijn koeriers noemt.
De fiets werd bedacht, ontwikkeld en geproduceerd door een ander Gents bedrijf: The Opportunity Factory. Bubble Post is de eerste grote klant. 'De fiets kan zonder probleem een bestelwagen in de stad vervangen, maar dan zonder het nadeel het verkeer op de weg op te houden', legt Dirk Verhaeghe van The Opportunity Factory uit. 'De fiets kan met een lading van 250 tot 300 kg pakjes tot op het voetpad of in autovrije winkelstraten rijden.'
Met de nieuwe generatie cargofietsen kan Bubble Post zijn steile opgang voortzetten. De start-up groeit 15 procent per maand, vooral in de 19 Belgische en Nederlandse steden waar zijn Bubble Heroes vandaag rondrijden. Terwijl de omzet 2 miljoen euro bedroeg voor heel 2015, lag die vorige maand alleen al op 390.000 euro. In juni wordt gemikt op een half miljoen euro.
Vanwege die groei is medeoprichter en CEO Benjamin Rieder op zoek gegaan naar versterking. De naam wordt op 1 juli bekendgemaakt, maar 'de voormalige CEO van een groot logistiek bedrijf is nu al in dienst en werkt zich in om onze logistiek in België en Nederland operationeel te leiden', aldus Rieder.
Rieder blijft voorzitter van de raad van bestuur en strategisch verantwoordelijk, maar gaat meer focussen op de ontwikkelingen in de rest van Europa. En dat is nogal wat: Bubble Post is actief in de Spaanse steden Barcelona en Pamplona. Frankrijk, het VK en Duitsland zijn binnenkort aan de beurt. Het bedrijf werkt telkens samen met lokale partners, die het merk, het IT-systeem, de filosofie en de cargofietsen van Bubble Post overnemen.
Om de internationale expansie te financieren wil Bubble Post tegen begin september vers kapitaal ophalen. De geplande crowdfundingcampagne, die in februari werd aangekondigd, is afgeblazen.