Gent gooit bevoorrading winkels in binnenstad om

Gent gooit bevoorrading winkels in binnenstad om

De stad Gent wil vrachtwagens uit de binnenstad weren en de bevoorrading van de winkels anders organiseren. Hiervoor heeft ze samen met ‘groene’ leverbedrijven CityDepot en Bubble Post een open platform voor stadsdistributie opgericht. Enkel zij mogen nog 24/24 de autovrije zone binnen. (Gondola)

Bubble Post bezorgt met tweewielers: 'Veel sneller dan een bestelbus'

Bubble Post bezorgt met tweewielers: 'Veel sneller dan een bestelbus'

Iedere paar minuten wordt er wéér een pakketje afgeleverd. Leek bezorger Wouter van de Bor (26) vooraf nog een strak schema te hebben, in de praktijk valt het best mee: hij hoeft zich nergens te haasten, op zijn gemak peddelt hij de imposante fiets met trapondersteuning de Watergraafsmeer, Indische Buurt en Oostelijke Eilanden door. (Het Parool)

Bubble Post innoveert stadsdistributie met 'vreemdsoortig' voertuig

 Bubble Post innoveert stadsdistributie met 'vreemdsoortig' voertuig

Stadsdistributiebedrijf Bubble Post heeft er een nieuw type voertuig bij: de Bubble Stint, een wat bizar ogend voertuig dat vlotjes tot 400 kilogram op een milieuvriendelijke manier naar de stadswinkels en inwoners kan brengen. (Retail Detail)

Bubble Post stelt Tortuga XL voor

Bubble Post stelt Tortuga XL voor

Een gloednieuw elektrisch transportmiddel, ontwikkeld in Gent, en bedoeld om de pakjesdienst Bubble Post nog flexibeler te maken. De Tortuga XL is het nieuwe paradepaardje van de milieuvriendelijke koerierdienst. De focus ligt vooral op de laadbak waarmee je 250 tot 300 kilogram aan pakjes kan vervoeren. Met één volle batterij kan de fietskoerier op een vlak traject zo’n tachtig kilometer afleggen. Dankzij de Tortuga XL kan de fietskoerier meerdere trips maken. Goed voor het leveren van een ton pakketjes per dag. (AVS)

Nieuwe cargofiets moet Bubble Post vleugels geven

Nieuwe cargofiets moet Bubble Post vleugels geven

Een jaar lang elke maand 15 procent groeien, dat vraagt wat van het jonge, Gentse, logistieke bedrijf Bubble Post. Splinternieuwe geavanceerde elektrische cargofietsen bijvoorbeeld. En vanaf juli versterking van het management met een 'grote naam'.Een jaar lang elke maand 15 procent groeien, dat vraagt wat van het jonge, Gentse, logistieke bedrijf Bubble Post. Splinternieuwe geavanceerde elektrische cargofietsen bijvoorbeeld. En vanaf juli versterking van het management met een 'grote naam'.Een jaar lang elke maand 15 procent groeien, dat vraagt wat van het jonge, Gentse, logistieke bedrijf Bubble Post. Splinternieuwe geavanceerde elektrische cargofietsen bijvoorbeeld. En vanaf juli versterking van het management met een 'grote naam'.Een jaar lang elke maand 15 procent groeien, dat vraagt wat van het jonge, Gentse, logistieke bedrijf Bubble Post. Splinternieuwe geavanceerde elektrische cargofietsen bijvoorbeeld. En vanaf juli versterking van het management met een 'grote naam'.Een jaar lang elke maand 15 procent groeien, dat vraagt wat van het jonge, Gentse, logistieke bedrijf Bubble Post. Splinternieuwe geavanceerde elektrische cargofietsen bijvoorbeeld. (DeTijd)